Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stresszoldás

dscf7968-1.jpg dscf7969-1.jpg  dscf7970-1.jpg

kineziologia.jpg

Kineziológia - Az izmok játéka csupán?
 
Ha csak a mindennapokra gondolunk, már azok is megmutatják, milyen érzékenyen reagálnak izmaink a különböző hangulatainkra és egészségi állapotunkra. Ha például feszültek vagyunk vagy félünk, a nyakizmaink olyan keménnyé válhatnak, mint a beton; ha szomorúnak vagy kimerültnek érezzük magunkat, izomrendszerünkből kimegy a levegő, így szinte összeroskadunk
A feszülten figyelünk valamire, eláll a lélegzetünk is, ami azért van, mert a mell- és a hasizmok összehúzódnak. Akinek pedig valaha volt influenzája, tudja, mennyire fájnak ilyenkor az izmok és a végtagok.
 
Az izmok tehát érzékeny jelzőrendszert alkotnak, amely - amennyiben hallgatunk rá - bőségesen ellát bennünket információval arról, hogy hogyan is állnak a dolgok testünk és lelkünk legmélyén. Sőt azt is meg tudják mondani, hogy van-e allergiánk, és ha van, mire vagyunk érzékenyek; hogy milyen nyomelem- vagy vitaminhiányunk van, ill. hogy milyen gyógyszerre van szükségünk. Az alkalmazott kineziológia ezeknek a jeleknek megértésében segít.
 
Tudja, mi a kineziológia?
A kineziológia egy új – de ősi kínai ismereteken alapuló -, egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának.
A kineziológia görög szóösszetétel, kinesis mozgást, logos pedig tudományt jelent. Az izmok és a testmozgás tudománya, ami alkalmassá teszi nemcsak az átélt stresszes helyzetek oldására, hanem a személyiség- és készségfejlesztésre is.
Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.
A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években. Az õ koncepcióját felhasználva Dr. John Thie a 70-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító Érintés) rendszerét. Azóta kineziológusok ezrei használják a módszer különböző speciális ágait szerte a világon.
Magyarországon legelterjedtebb a Three in One Concepts (Három az Egyben) kineziológiai rendszer, amelyet az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakítottak ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert One Brain (Egységes Agy) módszernek is nevezik.
A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.
 
MIBEN SEGÍT A KINEZIOLÓGIA?
 A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában
A vitalitás és energiaszint növelésében
Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében
Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában
A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában
A stresszek és félelmek kezelésében
A kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában
Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában
Kapcsolataink mélyítésében
Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében
Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belsõ harmóniánk kialakításában
Életminőségünk fejlesztésében
 
MILYEN BAJOK OLHATÓK MEG A KINEZIOLÓGIA SEGÍTSÉGÉVEL?
A kineziológia eredményes:
stressz okozta bajoknál
allergiánál
fizikai betegségek széles körénél
önértékelési zavaroknál
viselkedészavaroknál
depressziónál
szenvedélybetegségeknél
 tanulási problémáknál
diszlexiánál
 párkapcsolati
és
 kommunikációs gondoknál
stb.
 
MI TÖRTÉNIK EGY KEZELÉSEN?
    A kezelés során egy elsõ látásra meglepõ eszközt használunk arra, hogy azonosítsuk a kezelés kiválasztott cél-témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energia-egyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat. Ez az eszköz az "izomtesztelés", amelyet Dr. George Goodheart fedezett fel 1964-ben. A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit - a kérdésekre erõsen tartó vagy elgyengülõ izomtónussal "válaszolnak".
   Az izomtesztelés lehetõvé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvõ, valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat.
   Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus több száz korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók kiemelkedõ hatékonysággal bírnak és sokszor gyors változásokat okoznak, ugyanakkor mégis gyengédek és fájdalommentesek. 
   A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek létrehozták jelenbeli problémánkat. Segítségével felderíthetők azok a traumatikus élmények - a fogantatásig visszamenőleg, melyek feldolgozatlanul maradtak, elfojtódtak, így negatív hatással vannak jelenbeli életünkre. A múltbéli események egymásra épülnek, generációk probléma-megoldási mintái öröklődnek; a fogantatás, a magzati kor és a születés traumái befolyásolják jelenbeli életünket. Nem azok vagyunk, akik igazán vagyunk, valódi önmagunkat elfedi a múlt. A kineziológiai kezelés segít abban, hogy önmagunkra találjunk, hogy megtaláljuk feladatunkat, utunkat az életben, átlássuk az életünket, sorsunkat uraló erőket, eseményeket, s feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályoznak mindebben.
   A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe.


A kineziológiai kezelés
   A kineziológiai kezelés során a kórelőzmény ismerete után meghatározzuk a jelenlegi gondot. Ezután izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, melyek hasonlóságot-azonosságot mutatnak a jelenbeli gonddal, s egymásra fűzve eredményezték a jelenbeli baj kialakulását. Ezekre az eseményekre nem kell tudatosan emlékeznie a betegnek, elég ha a tudatalatti tárolja. A gyógymód oldási technikáiból teszteléssel választják ki azt, amellyel a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítják el a testből és az elméből. Egészében a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útja. Korrekciók: vizuális, imaginációs technikák, fényhatások, drágakövek, csakragyógyászat, meridián-energia korrekció, manuálterápiához és akupresszúrához hasonló technikák.

 
  
Lelki problémák, terhek oldása- ezek fontossága
    A mai ember élettempója kiváló táptalaj ahhoz, hogy hamar kimerültté, fáradttá, idegesekké váljunk. Ami még nagyobb baj, nem szánunk időt a feltöltődésre, pihenésre, ezért hosszútávon nagyon sokaknál, egyre fiatalabb korban jelentkezhetnek különböző lelki vagy testi tünetek: depresszió, pánikbetegség, önbizalomhiány, félelmek, fóbiák, önértékelési zavarok, alvászavarok,  koncentrálási nehézségek, fejfájás, migrén, gyomorpanaszok, allergiák, asztma, szenvedélybetegségek. Ha fellép valamely tünet, akkor ez arra figyelmeztetés, hogy itt az idő és tennünk kell valamit magunkért. A tanácsadás keretében különböző módszereket felhasználva próbálok segítséget nyújtani ahhoz, hogy újra megtalálja a segítséget kérő a belső harmóniát, megteremtse az egyensúlyt önmagában és a környezetében. Ez, valljuk be, nem könnyű feladat, és nincsenek csodaszerek, mindig kemény munkát igényel a hozzám fordulótól is. Az elején talán nehéz szembenézni önmagunkkal, de ha elindul valaki az önismeret, önfejlesztés útján, hosszútávon csak nyerhet. A tudatos és boldog élet reményében érdemes erőfeszítéseket tenni.